Arabic Bulgarian German Greek English Spanish Farsi French Croatian Italian Dutch Portuguese Serbian Russian Serbian Latin Turkish Ukrainian Chinese simplified Chinese traditional
Начало Последни новини „100 на 100 добро”

„100 на 100 добро”

print
email

...


Играта с награди „100 на 100 добро" се организира и управлява от Фондация "77", регистрирана като е естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора", която има за цел засаждане на 1 100 000 нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 95 000 нови дървета за България.
Целта е десетки хиляди млади хора (особено, ако споделят засаждането на наградите с други деца, ученици и приятели, което препоръчваме) на територията на цялата страна да могат да засадят дърво, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и ползите от това да правим добро. 
Предвидени са да бъдат подарени 10 000 дървета, разпределени в 100 (сто) награди, всяка от които представляват по 100 (сто) фиданки (малки дървета). Видовете дървета ще са широколистни и иглолистни, като ще бъдат съобразени с климатичните условия, почвите и др. важни аспекти съобразно - това къде се намира спечелилото училище, детска градина или детско заведение.
Всеки един клас/група от всяко българско училище, детска градина, детска ясла, цели училища, градини, ясли, домове за деца лишени от родителски грижи, организации или групи на и за деца/ младежи на територията на цяла България имат право на участие.
Играта стартира на 30.03.2016 г. продължи до 20.04.2016 г.
За да участваме, трябваше да  добавим авторска снимка с подходящ текст към нея  на една от следните теми - нашият клас (група, общност), нашето училище/ градина/ ясла/ институция, нашето населено място, пролет, природа, гора, добри дела, как можем да опазим природата, как виждаме по-добро бъдеще или свързани с тази тематика снимки, и да изпратим на страницата www.gorata.bg, в раздел "Игра" и подраздел "Добави снимка" . След това гласувахме и поканихме нашите приятели да гласуват като натиснат бутона "Гласувай" точно под снимката. Първите 100 снимки, на уникални участници, събрали най-много гласове към момента на приключване на играта, печелят 100 дървета. 
Предоставянето на наградите се извърши възможно най-бързо.
Това е една чиста инициатива от хората и за хората. 
Втори „А“ клас, ОУ „Отец Паисий“, гр.Силистра събра 897 гласа от свои приятели. Това им позволи да спечелят в играта и да получат 100 дръвчетата като подарък. Със съдействието на Община Силистра и спомощта на родители засадиха  дръвчетата.

Прочетено 1147 пъти

Подкатегории