Ти си тук Начало Новини Ден на християнското семейство

Ден на християнското семейство

print
email

23.11.2015

    Денят на християнското семейство бе хубав повод учениците от ОУ „Отец Паисий“ да си припомнят, че топлината на семейното огнище, обичта и разбирателството с близките хора са най-важното нещо в живота. В навечерието на този светъл християнски празник бе оформен кът с личното творчество – стихотворения, разкази, рисунки, посветени на семейството и всички, които обичат този светъл ден. С много топлина и талант, децата изразяват обичта си към мама, татко, баба, дядо, своето братче или сестриче.

   

На възнесение Богородично, гост на учениците от вторите класове беше отец Емилиян. 

     Съвсем приятелски той разказа на децата за българските традиции и култура, за християнските добродетели и затова, че домът е мястото, където децата се научават на най-ценните житейски уроци – човечност, доброта, толерантност.

Урок за историята, традициите и обичаите на християнския празник, проведоха и учениците от 6б клас. Вкусните лакомства приготвени от самите тях допринесоха за много усмивки. 

 

    Най-големи емоции предизвика кулинарната изложба на учениците от седмите класове. Вкусните кулинарни изкушения приготвени с много любов и с помощта на родителите се разигра на лотария. 
    Жури в състав: представители от седмите класове и председател г-жа Снежанка Желязкова – зам. директор на училището, отличиха и наградиха учениците с най-оригинални изделия. Те получиха и стикери с приз „Най-добър готвач“.

Пътешествие, което ни върна години назад в миналото на нашите баби и дядовци беше етнографската изложба, подредена от полуинтернатната група при 4б клас. 
Ученици и учители с голям интерес разглеждаха носиите от раклата на баба; дървените съдове, неотменна част от бита и покъщнината на българите в миналото.
Имаха възможност да се запознаят и с кобилицата, паламарката, вретеното, тъкачен стан, совалката. Децата от полуинтернатната група благодарят на преподавателите, които им помогнаха да съберат експонатите и да реализират този проект:
Албена Караколева
Галя Стоянова
Емилия Недкова
Камелия Рачева
Кремена Петрова
Николинка Николова
Никола Гинов
Светла Иванова
Снежанка Желязкова
Тодорка Бобева

Прочетено 2134 пъти

Основно училище