Arabic Bulgarian German Greek English Spanish Farsi French Croatian Italian Dutch Portuguese Serbian Russian Serbian Latin Turkish Ukrainian Chinese simplified Chinese traditional
Начало Последни новини Ученици от ОУ "Отец Паисий" ще се обучават в космическия център Space Camp на NASA в Турция.

Ученици от ОУ "Отец Паисий" ще се обучават в космическия център Space Camp на NASA в Турция.

print
email
Ученици от ОУ "Отец Паисий" ще се обучават в космическия център Space Camp на NASA в Турция.

...

Ученици от ОУ „Отец Паисий” гр.Силистра ще се обучават една седмица в учебно-тренировъчен център на НАСА. Обучението ще се проведе в научно-образователния космически лагер Space Camp Turkey. Той е един от трите учебни центъра на Американската космическа агенция NASA извън САЩ и се намира в турския град Измир.
Групата ученици, с консултант - Йорданка Василева старши учител по физика, участваха с есета в конкурс по международната програма на космичеки център Space Camp Turkey. След представените есета учениците ни са избрани и поканении да посетят Космическия център в Измир. Антония Тодорова, Валерия Андреу, Радина Маринова ,Рафаил Андреу и Мария Гергиева, както и техният ръководител - Милена Цанева ще имат възможност да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията и да се срещнат с астронавта Michael Foreman.
От 1991 г. насам Космическият център в Измир предлага обучения, целящи да насърчат и мотивират младите хора в усвояването на знания по астрономия, природни и обществени науки, и технологии. Разликата на обученията от преподаваното в класната стая е практическата им насоченост – освен знания за физичните закони и космоса, учениците придобиват умения да работят в екип, да комуникират и взимат решения и да упражняват лидерски качества. Младежите имат и възможността да осъществят интензивен контакт с националности и култури от цял свят. Всяка година Space Camp е домакин на отбори от 40 различни държави.
Космическият център е снабден с оборудване, благодарение на което учениците могат да участват в интересни интерактивни дейности – да ползват специални тренажори и симулатори, с които тренират истинските космонавти, да участват във виртуални полети със совалка и т.н.
Програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени инструктори. След преминаване на програмата участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.
Учениците от Силистра имат покани да се обучават в периода от 28-05 юли 2015 г.

Прочетено 2010 пъти

Подкатегории