Ти си тук Начало Новини Ученици от ОУ "Отец Паисий" ще се обучават в космическия център Space Camp на NASA в Турция.

Ученици от ОУ "Отец Паисий" ще се обучават в космическия център Space Camp на NASA в Турция.

print
email
Ученици от ОУ "Отец Паисий" ще се обучават в космическия център Space Camp на NASA в Турция.

...

Ученици от ОУ „Отец Паисий” гр.Силистра ще се обучават една седмица в учебно-тренировъчен център на НАСА. Обучението ще се проведе в научно-образователния космически лагер Space Camp Turkey. Той е един от трите учебни центъра на Американската космическа агенция NASA извън САЩ и се намира в турския град Измир.
Групата ученици, с консултант - Йорданка Василева старши учител по физика, участваха с есета в конкурс по международната програма на космичеки център Space Camp Turkey. След представените есета учениците ни са избрани и поканении да посетят Космическия център в Измир. Антония Тодорова, Валерия Андреу, Радина Маринова ,Рафаил Андреу и Мария Гергиева, както и техният ръководител - Милена Цанева ще имат възможност да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията и да се срещнат с астронавта Michael Foreman.
От 1991 г. насам Космическият център в Измир предлага обучения, целящи да насърчат и мотивират младите хора в усвояването на знания по астрономия, природни и обществени науки, и технологии. Разликата на обученията от преподаваното в класната стая е практическата им насоченост – освен знания за физичните закони и космоса, учениците придобиват умения да работят в екип, да комуникират и взимат решения и да упражняват лидерски качества. Младежите имат и възможността да осъществят интензивен контакт с националности и култури от цял свят. Всяка година Space Camp е домакин на отбори от 40 различни държави.
Космическият център е снабден с оборудване, благодарение на което учениците могат да участват в интересни интерактивни дейности – да ползват специални тренажори и симулатори, с които тренират истинските космонавти, да участват във виртуални полети със совалка и т.н.
Програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени инструктори. След преминаване на програмата участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.
Учениците от Силистра имат покани да се обучават в периода от 28-05 юли 2015 г.

Прочетено 2278 пъти
Повод за гордост
Следваща статия
Повод за гордост

Основно училище