В навечерието на 23 април – Световен ден на книгата и авторското право, учениците от 5а, 5б, 5в класове при ОУ „Отец Паисий“ посетиха РБ „Партений Павлович“. В рамките на два учебни часа с преподавателя си по БЕЛ – г-жа Ванушка Ангелова, те се включиха в инициативата „Библиотекар за един ден“ и проведоха дискусия на тема: 🔰 „Ползата от четенето“🔰.
🔹 Госпожа Красимира Няголова- главен библиотекар разведе децата из библиотеката, разказа им как трябва правилно да ползват книгите, запозна ги с основните правила на ползване на библиотеката. Показа им, че да бъдеш библиотекар е като капитан в огромно море от книги, трябва не само да раздаваш книгите, но и да знаеш много за писателите , техните произведения, за много различни герои.
🔸 Вторият час петокласниците проведоха дискусията за ползата от четенето в Детския отдел – уютно място с неповторима атмосфера за среща с хубавата книга. В дискусията участва и госпожа Ваня Игнатова- старши експерт по български език и литература в РУО. Децата защитаваха своята теза за ползата от четенето, споделяха любими книги, автори, герои, отговаряха на въпроси, задаваха и нетърпеливи очакваха отговори от госпожа Игнатова, госпожа Няголова. А те търпеливо, с усмивки отговаряха и се наслаждаваха на радостта по лицата им.
🆙 Докосвайки книгите, разхождайки се между лавиците, петокласниците се забавляваха и разбраха, че книгите мълчат, когато е нужно и споделят съвети, когато вече си готов да ги разбереш.
Участници в конкурса от ОУ Отец Паисий Силистра
Участници в конкурса от ОУ Отец Паисий Силистра
Участници в конкурса от ОУ Отец Паисий Силистра
Участници в конкурса от ОУ Отец Паисий Силистра