На 20 април, в Учителската стая на ОУ „Отец Паисий“ се проведе втора среща с родители по проект на НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“.

Домакини на срещата бяха класните ръководители на 7. клас – г-жа Галя Стоянова и г-жа Галя Димова.

Темата на срещата с кариерния консултант Кремена Петрова от Център за кариерно ориентиране – Силистра беше: „Детето ми избира нов образователен път. Как да подпомогна този процес“.

По време на своята презентация, г-жа Петрова разясни на присъстващите родители колко е важно като част от т.н. „значими други“ за един седмокласник, те да подкрепят този образователен избор и да го превърнат заедно в информиран избор.

Бяха засегнати теми като разликата между профилирано и професионално образование, важността на балообразуването, какви са новостите в учебната програма в гимназиален етап, какви са преимуществата при прием в профилирана и съответно в професионална гимназия след 7. клас.

Специално за родителите гост-лекторът сподели и за актуалните дейности на учениците с екипа на ЦКО – Силистра и за възможността тази учебна година всеки от тях да получи достъп до ново онлайн съдържание по кариерно информиране и ориентиране на ученици в преход. Това ще е възможно благодарение на Дигитална платформа, създадена от екипа на Центъра в подкрепа на образователния преход на учениците от 7 и 12 клас.

Повече за това можете да видите на: https://paisii.oisy.org/karierno-razvitie-na-uchenicite/