Преподавателите от основно училище „Отец Паисий“ – Милена Цанева, координатор по „Еразъм +“ и Христина Димитрова посетиха република Турция в рамките на едноседмична мобилност по проект „Scientists in STEAM action: applying the flipped classroom pedagogical strategy through institutional partnerships“. За това съобщиха от учебното заведение.
В периода 29.05.-04.06.2022г. партнъорите по проекта реализираха следните дейностите от работната програма: представяне на участниците в проекта – Турция, Италия, Гърция,Румъния и България, представяне на държавите, учебните институции и образователните системи, запознаване с метода „Flipped classroom„ от координатора по проекта. Дейностите включваха и представяне на реализирани добри практики в STEAM дисциплините от всички участници по проекта, представяне на eTwinning иTwinSpace – eTwinning tools от държавите Гърция и Турция.
Анализ, заключения и коментар на предстоящи дейности, който ще бъдат реализирани по проекта, както и залючителна церемония, връчване на сертификати.