Ти си тук Начало Новини „100 на 100 добро”
Прием в 1 класза учебната 2019-2020Маршрутно разписаниевижте повечеБланка молбаза отсъствие до 3 дниБланка молбаза отсъстие до 7 дниКалендарза учебната 2018-2019 годинаПрием след 7 класучебна 2019-2020

„100 на 100 добро”

print
email

...


Играта с награди „100 на 100 добро" се организира и управлява от Фондация "77", регистрирана като е естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора", която има за цел засаждане на 1 100 000 нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 95 000 нови дървета за България.
Целта е десетки хиляди млади хора (особено, ако споделят засаждането на наградите с други деца, ученици и приятели, което препоръчваме) на територията на цялата страна да могат да засадят дърво, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и ползите от това да правим добро. 
Предвидени са да бъдат подарени 10 000 дървета, разпределени в 100 (сто) награди, всяка от които представляват по 100 (сто) фиданки (малки дървета). Видовете дървета ще са широколистни и иглолистни, като ще бъдат съобразени с климатичните условия, почвите и др. важни аспекти съобразно - това къде се намира спечелилото училище, детска градина или детско заведение.
Всеки един клас/група от всяко българско училище, детска градина, детска ясла, цели училища, градини, ясли, домове за деца лишени от родителски грижи, организации или групи на и за деца/ младежи на територията на цяла България имат право на участие.
Играта стартира на 30.03.2016 г. продължи до 20.04.2016 г.
За да участваме, трябваше да  добавим авторска снимка с подходящ текст към нея  на една от следните теми - нашият клас (група, общност), нашето училище/ градина/ ясла/ институция, нашето населено място, пролет, природа, гора, добри дела, как можем да опазим природата, как виждаме по-добро бъдеще или свързани с тази тематика снимки, и да изпратим на страницата www.gorata.bg, в раздел "Игра" и подраздел "Добави снимка" . След това гласувахме и поканихме нашите приятели да гласуват като натиснат бутона "Гласувай" точно под снимката. Първите 100 снимки, на уникални участници, събрали най-много гласове към момента на приключване на играта, печелят 100 дървета. 
Предоставянето на наградите се извърши възможно най-бързо.
Това е една чиста инициатива от хората и за хората. 
Втори „А“ клас, ОУ „Отец Паисий“, гр.Силистра събра 897 гласа от свои приятели. Това им позволи да спечелят в играта и да получат 100 дръвчетата като подарък. Със съдействието на Община Силистра и спомощта на родители засадиха  дръвчетата.

Прочетено 1668 пъти

Основно училище