Ти си тук Начало Новини Безопасен интернет - възможно ли е?

Безопасен интернет - възможно ли е?

print
email
Безопасен интернет - възможно ли е?

21.02.2018

"Безопасен ли е наистина интеренет" - за това си говориха днес ученици от 5. и 6. клас с инспектора от ГДБОП, София - г-н Мирослав Хутев. Децата бяха удовлетворени, че спокойно могат да споделят за теми като какви знаци съдържат паролите им в интернет, достъпност до сайтовете на лица под 18 години, в кои и какви сайтове имат регистрация и как опазват потребителските си данни, какво би могло да се случи когато публикуват прекалено много лична информация за себе си, какво се случва в нета, споделяйки лични снимки и какви са жестоките последствия за много от децата, които са обект на кибер тормоз.

Младият инспектор успя да убеди децата колко е важно да разговарят за всичко, което им се случва в мрежата със своите родители, и че те са хората, които най-бързо биха им помогнали.

Мирослав Хутев насочи вниманието на подрастващите и върху това, че попадайки в  ситуация на кибер тормоз е необходимо, вместо да задълбочават проблема или да крият от близките си, да сигнализират напълно анонимно чрез официалния сайт за борба с компютърните престъпления - www.cybercrime.bg. Там, родители и деца, могат да получат още много съвети и информация за онлайн педофилията, тормоза в мрежата, детската порнография и експлоатацията на деца в интернет.

Срещата с представител на ГДБОП в ОУ "Отец Паисий" е част от инициативите по проект "Кибер принцеса Ния" по НП "Ученически олимпиади и състезания".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочетено 823 пъти

Основно училище