Ти си тук Начало Новини “Food Revolution Day”

“Food Revolution Day”

print
email

на световноизвестния готвач Джейми Оливър

На 15 май 2015 г., 1-ви „а” клас взе участие в международната инициатива “Food Revolution Day” на световноизвестния готвач Джейми Оливър. 
Чрез отбелязването на този ден, Джейми се бори за прилагане на задължително обучение за здравословното хранене на децата по целия свят, което да бъде заложено в учебните програми. Инициативата се провежда от 2005 г., като в момента тя е в разгара си. През 2014 г. на този ден са отбелязани над 10 000 събития в 121 страни, а посланието на Джейми достига до на 1 млрд. души в социалната мрежа Twitter. 
Тази година повече от 250 000 деца са се регистрирали за участие в онлайн урока на известния готвач, като една малка част от всички желаещи – възпитаниците на 1-ви А клас, също се присъединиха към тях. Те направиха страхотни „скуош” сандвичи с пълнозърнести хлебчета и само здравословни продукти като репички, краставици, моркови, карфиол, червена чушка, ябълка, зелени подправки, балсамов оцет, зехтин, хумус, без дори щипка сол! 
Доволни от добре свършената работа, накрая на урока всички хапнаха своята здравословна и вкусна храна! 
Повече за инициативата може да намерите на официалната страница на кампанията: http://www.foodrevolutionday.com/campaign/…

Прочетено 2379 пъти
Повод за гордост
Следваща статия
Повод за гордост

Основно училище