Ти си тук Начало Новини Национална ученическа конференция по история 2015

Национална ученическа конференция по история 2015

print
email

.

Генади Димитров от 7 б клас с 1-во място от Национална ученическа конференция по история

На 17.09.2015 г. в гр.Добрич се проведе Национална ученическа конференция на тема "75 години от Крайовския договор и 70 години от края на Втората световна война", в която участие взеха 6 ученици от 7 "а" и "б" клас, ръководени от учителя по история г-жа Галя Димова. 
Достойното представяне на нашите възпитаници им донесе и заслужени успехи.

Първо място за Генади Димитров от 7 "а" клас, който се представи с компютърна презентация и впечатли 6-членното жури в гр. Добрич. В своята презентация Генади сподели интересни факти за Силистра и 31-ви пехотен полк, наречен "Железния".

Анна-Мария Иванова от 7 "а" клас спечели 2-ро място с презентацията си "75 години от Крайовската спогодба", която беше богато онагледена с интересни и малко популярни снимки от връщането на Силистра към Добруджа - събитие, случило се през далечната 1940г.

Стефан Енчев от 7 "а" клас бе подготвил подробен, богат на фактология и интересно представен доклад, с което си спечели 2-ро място в тази категория.

Кая Веселинова от 7 "а" клас показа знания не само по основната тема, но и представи задълбочено изследване за своя род в периода на Румънската окупация. Това й донесе 3-тото място в състезателната част на конференцията.

Учениците от 7 "б" клас - Емона Емилова и Марина Валериева заеха 3-тото място с презентация в категорията "5-8 клас".

В състезанието взеха участие над 85 ученици от цялата страна, което прави постиженията на нашите възпитаници още по-значими!

 

 

 

Прочетено 2096 пъти

Основно училище