Ти си тук Начало Новини Над 100 творби са получени за конкурса "Духът на българина" тази година
Прием в 1 класза учебната 2019-2020Маршрутно разписаниевижте повечеБланка молбаза отсъствие до 3 дниБланка молбаза отсъстие до 7 дниКалендарза учебната 2018-2019 годинаПрием след 7 класучебна 2019-2020

Над 100 творби са получени за конкурса "Духът на българина" тази година

print
email
Над 100 творби са получени за конкурса "Духът на българина" тази година

24.10.2018

Традиционно по това време на годината ОУ "Отец Паисий" - Силистра, съвместно с Регионално управление на образованието - Силистра провеждат Областен литературен конкурс за стихотворение, разказ и есе "Духът на българина", посветен на ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО и на Деня на народните будители - 1 ноември.

В периода на приемане на творбите са приситигнали 103 произведения на ученици от 1. до 12. клас, категоризирани в три възрастови групи:

  • І - ва група – І – ІV клас;
  • ІІ - ра група – V – VІІ клас;
  • ІІІ - та група – VІІІ - ХІІ клас.

Участници от Силистра са ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", СУ "Н. Вапцаров", ОУ "Отец Паисий", ЕГ "Пейо Яворов", ПГСУАУ "Атанас Буров", ПГПТ "Евлоги Георгиев", ПГ по селско стопанство. От Тутракан участниците са от СУ "Христо Ботев", а  Ситово се представя от ПГ по селско стопанство. ОУ "Христо Смирненски" - Дулово също има представители в конкурса тази година.

Всички получени произведения ще бъдат разгледани и оценени, а кой се е справил най-добре ще разберем на официалното награждаване на Областния конкурс "Духът на българина", което ще се проведе на 31.10.2018 г. от 14:00 часа в зала "Диоген Вичев" на РБ "Партений Павлович".

Очакваме всички участници и техните родители, учители и близки!

Прочетено 233 пъти

Основно училище