Ти си тук Начало Новини ЗА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ”ОТЕЦ ПАИСИЙ” - С ЛЮБОВ!
Прием в 1 класза учебната 2019-2020Маршрутно разписаниевижте повечеБланка молбаза отсъствие до 3 дниБланка молбаза отсъстие до 7 дниКалендарза учебната 2018-2019 годинаПрием след 7 класучебна 2019-2020

ЗА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ”ОТЕЦ ПАИСИЙ” - С ЛЮБОВ!

print
email

Подготвен материал от клуб "Любословие"

Клубът продължава рубриката, посветена на 155-та годишнина на училището. В навечерието на Коледните празници Ви срещаме с трима възпитаници - д-р Юлиян Найденов –  специалист по неврология, кмет на Община Силистра – 2.мандат, Вяра Михайлова Добрева – 4. курс в Университет Париж 1 Пантеон – Сорбона и Университет Кьолн, специалност френско и немско право и Михаела Николова Минчева – 2.курс в Технически университет – гр.Виена, специалност архитектура.

            За д-р Найденов Основно училище „Отец Паисий” със своята 155-годишна история е едно от значимите училища не само в Силистра, но и в България. Много от възпитаниците на училището са постигнали високи резултати в различни области както в България, така и навсякъде по света. Това е основание за гордост.

           С умиление и радост д-р Найденов се връща назад във времето, в своите ученически години. За своята професионална реализация, за постигнатото като общественик и градоначалник отдава значимото на всеотдайността на учителите. Доказателство за признателността е и фактът, че близостта учител-ученик е съхранена в годините. ”Благодаря на своите учители” – споделя д-р Найденов , за „много добрата основа”, която са поставили.

      Разбира се в учебния процес има две страни – учител-ученик. Добрите резултати не биха били възможни, ако го няма стремежа и настойчивостта да се вземе максималното от учителите.

     На настоящите учители и ученици д.р Найденов пожелава да надминат успехите на своите предшественици.

                                                                         Благодарим  Ви, д-р Найденов!

     За Вяра Основно училище”Отец Паисий” е мястото, където обича да се връща. Определя го като най-доброто начало, като втори дом, като синоним на топлота. Свързва училището с ентусиазираността на учителите, знаещи как да предадат страстта към ученето и на своите ученици. От дистанцията на времето Вяра оценява високо грижата и любовта им, благодарение на които е изградена като личност. Разбиране, подкрепа, насърчаване – така в три думи обобщава това, което е получила през седемте години в ОУ”Отец Паисий”. И допълва – и искрената радост от постигнатите успехи.

    В рояка спомени свещени за Вяра има един незабравим. Свързва го с уважение и зачитане на нейната личност от страна на учителите. Отношение като към член на семейството, защото „ държат на всеки свой ученик”.

   „Голямо благодаря! Без тях нямаше да съм постигнала това и нямаше да съм там, където съм в момента” – споделя Вяра.Пожелава на всички учители да продължават да работят все с такова желание и всеотдайност, въпреки трудностите на професията .

      А на младите Паисиевци  да се наслаждават на годините в това ”прекрасно”  училище , да се научат да се вслушват в това, което хората с опит им казват, макар не винаги да им харесва. Да не забравят , че „ трябва винаги да се целим в Луната, за да стигнем звездите в случай на провал”/О.Уайлд/.                                 

Благодарим ти, Вяра, за достойнството, с което защитаваш името на училището.  Пожелаваме ти много мигове на удовлетворение!

 

     Щастлива и горда съм, че ОУ “Отец Паисий“ е моят първи храм на познанието, приятелствата за цял живот и неограничените възможности за изява. За мене беше чест и привилегия да съм част от семейството на Паисиевци. И днес мога да запея с много любов, гордост и вълнение Химна на училището, така както ще го направя и с българския химн!

     Имам кутия на спомените от времето, когато учех в ОУ „Отец Паисий“. В нея пазя грамоти и дипломи от олимпиади, състезания, конкурси, рецитали ... дискове, запечатали спомените във видео и снимки. Там е и униформата ми, която носех гордо.В сърцето си пазя любовта и признанието към моите първи учители!

    По повод 155-та годишнина на ОУ „Отец Паисий“ им желая здраве, вдъхновение и да запазят възрожденския си дух, с който палят искрата на интереса към нови знания у децата, да продължават да изграждат достойни личности, да полагат основите на успешния им старт в живота! Учениците предупреждавам, че ги чака дълъг път, но той трябва да е „Само напред и нагоре!“ Така ме учеше моята първа учителка. Нека са благодарни на съдбата, че имат най-добрите и всеотдайни учители!

           Благодарим ти, Михаела! Пожелаваме ти да съхраниш във времето любовта към корените си!

 

Прочетено 2222 пъти

Основно училище