Ти си тук Начало Новини Повод за гордост

Повод за гордост

print
email

Грандиозен успех на НИКОЛ РАДЕВА от 5 б клас

Грандиозен успех на НИКОЛ РАДЕВА от 5 б клас с класен ръководител г-жа Детелина Терзиева и балетен ръководител г-жа Лидия Маркарян!

Талантливата балеринка от Балет „Лиденс” пропътува хиляди километри в рамките на десет дни и участва първо на ЕUROPEAN CHAMPIONSHIP IN MODERN DANSE SPORT – LOWICZ 2015, който се проведе в красивото градче Лович, Полша на 16 и 17.05.2015 г. Там тя представи три танца в стиловете „Free show”,”Fantasy” и „Danse show”. Международното жури бе завладяно от нейните изпълнения, а публиката бурно аплодираше танците. Напълно заслужено силистренката получи златен медал за танца си „Американо” - танц с акробатика и стана Европейска шампионка, а танца „Ой, Ой” стигна финал и получи 5-то място в стил „Fantasy”.
На 19-ти май се завърна в България и тръгна за Хърватия, където в гр. Пореч между 20-24.05.2015 г. се проведе „DANSE STAR 2015” WORLD DANSE MASTERS – Световен танцов шампионат. Трите дни бяха изпълнени с много вълнения, танци и уморителни графици. 5700 участници от 18 държави на четири континента се състезаваха в големия финал с 1200 танца. Повечето от тях се състезаваха от името на балетни училища и танцови школи и академии. До световната надпревара се стигна след квалификации в 10 страни, където международно жури избра финалистите от 57 000 кандидати. Танцьори от цял свят се състезаваха на две сцени едновременно. Петнадесетчленно жури оценява участниците и се наслаждава на танците. Никол Радева се състезава в стил”Open” категория деца с танца „Модерни времена”, където 21 участника от Южна Африка, Хърватия, Унгария, Австрия, Румъния, Гърция и България се бориха за световната титла. Невероятната хореография на Лидия Маркарян – ръководител на Балет “Лиденс” при НЧ”Доростол 1870”гр. Силистра беше забелязана от международното жури, а емоционалното и професионално изпълнение на малката танцьорка докосна сърцата на всички от публиката. Усилията, продължителните тренировки и всеотдайността на ръководителката и балеринката бяха възнаградени и Никол извоюва трето място за България в един от най-оспорваните стилове на Световния танцов шампионат в гр. Пореч.
Заслужен успех за Никол Радева, която спечели за една година 5 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала и се нареди сред талантливите деца на град Силистра и България.

Информацията е на Община Силистра.

Прочетено 2680 пъти

Основно училище