Ти си тук Начало Новини ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ...
Прием в 1 класза учебната 2019-2020Маршрутно разписаниевижте повечеБланка молбаза отсъствие до 3 дниБланка молбаза отсъстие до 7 дниКалендарза учебната 2018-2019 годинаПрием след 7 класучебна 2019-2020

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ...

print
email

УСПЕЛИ ПАИСИЕВЦИ

ЙОАННА ТРАЯНОВА ПЕТРОВА, IIа клас – I място на литературния конкурс ”Духът на българина”.

Йоанна обича да чете. Особено е впечатлена от герои като малкия принц, които я вълнуват със своята любознателност и добронамереност. Убедена е , че на много въпроси и загадки може да се намери отговор, затова тя търси пътища. Отличието я прави щастлива, но още по-щастлива я прави признанието на нейните съученици. Затова им подарява едно стихотворение.

                               Коледа дошла е пак,

                               а навън е вече мрак.

                               Щом изкараха елхата

                               заобиколиха я децата.

                               Детските мечти са като звезди...

                               Чувам звън в гората

                              Дядо Коледа пристига със шейната!

Пожелаваме на Йоанна все така с любов да говори за литературата!

ИСКРЕН ПРЕСЛАВОВ МИНКОВ, IIа клас – I място на математическото състезание ”Вергил Крумов”

За Искрен състезанията никак не са трудни. За него задачите не са изпитание, а истинско преживяване, свързано с много емоции.  Има от всичко – и радост, и удовлетворение, а понякога и съжаление за нещо, за което не се е сетил, но го знае.

Категоричен е в едно – нищо не идва даром. Без труд и постоянство не може. Случва му се да постави решаването на задачи пред изкушението да се забавлява пред компютъра, защото е по-важно. Защото чувството, че си се справил, че си доказал възможностите си , е прекрасно. Цени много в такива моменти усмивките по лицата на своите родители, но и на съучениците си.

Пожелаваме на Искрен да има много поводи да се чувства щастлив от усмивките на другите!

НИКОЛАЙ НИКОЛАЕВ КИНДЖАКОВ, II б клас -  I място на математическото състезание ”Черноризец Храбър”

За Николай участието в математическите състезания има едно обяснение – обича математиката. Трудно му е да обясни колко прекрасно е чувството, когато се справиш със задачите. Не винаги успява, но това го мотивира още повече да работи.Всичко му се струва лесно, ако усилено си работил особено преди състезание.

Николай обича да чете. Усмивка озарява личицето му, когато заговаря за любимия си литературен герой – Мечо Пух. А съчинението по преживяно за него е предпочитаното съчинение. Харесва му да споделя с другите не само интересни случки, но и поуките, до които е стигнал.

Пожелаваме му да запази усмивката си!

ЕЛВИРА БОЯНОВА СИМЕОНОВА, IIIб клас – I място на литературния конкурс ”Духът на българина”

Като много от интервюираните и Елвира смята, че успехът не идва лесно. Той е резултат от много труд и предварителна подготовка. Не е достатъчно само желанието за изява. Необходими са знания и умения, които  се изграждат с много четене, споделяне, изразяване на мнение и отстояването му в дебати. Трябва да говориш правилно, да не се притесняваш. И за пореден път не пропуска и тя да изтъкне колко много цени съпричастността на съучениците си към успехите на другите.

Пожелаваме й да има много поводи да се радва на такова отношение!

 

 

 

КЛИМЕНТ ПЕТЕВ ПЕТКОВ, III в клас – I място на Коледното математическо състезание

Климент обича състезанията! Не заради класирането  и не за да изтъкне постиженията си. Обичта му е свързана с нещо много лично – да провери себе си. И понеже математиката иска постоянство, винаги намира време и за допълнителни занимания, освен задължителните уроци в училище. Така е с друг негов любим предмет – Човекът и обществото. Убеден е ,че трябва да познаваме миналото. Трудно му е да обясни защо, но повтаря – „Трябва!”.

Когато заговаряме за неговите съученици, Климент се усмихва. Тази усмивка говори за  привързаност и близост. Най-много харесва това, че си помагат. Ако има вълшебна пръчица, би желал да няма страдащи деца.

Пожелаваме му да запази благородството и оптимизма си!

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МАРИНОВ, IVа клас – I място на Коледното математическо състезание

Георги се определя като математик. На въпроса ни защо смята така,без да се замисли, следва обяснението – интересува се от математиката, добре се справя, има добри оценки. Работи здраво, не само преди състезание.Задачите понякога за трудни, но предизвикателството да се справи добре, го мотивира. Без значение дали ще бъде първи. Има и своето предпочитание към математическите състезания – това е „Кенгуру” – там задачите са различни, определя ги като „много интересни”.Наблюдателен, остроумен,любознателен. С такова впечатление оставаме и след споделеното за прочетеното за Космоса/според Георги има неточности в учебника по тази тема/. Интересно е и хобито му  - да лови гущери. За него те са приятни, дори красиви.

Оставаме с впечатлението,че няма тема, по която да не можем да разговяряме. Пожелаваме на Георги да запази своята искреност и любов към знанието!

ИВАН КОНСТАНТИНОВ ИВАНОВ, IVа клас – I място на Коледното математическо състезание

Да се състезаваш  според Иван е важно и полезно, но без предварителна подготовка не може. Приема решаването на задачи не като изпитание, а като удоволствие. Чувства се удовлетворен, когато постигне добри резултати. Това му дава самочувствието, че може да се справи сам. Харесва и историята, но никога не се задоволява само с урочната статия. Търси и чете и допълнителна литература, защото иска да знае повече. Самоуверен, сам избира какво да чете, не обича задължителните неща.

С особена любов говори за животните. Грижи се за зайче, папагали, а му се иска това да се случва и в бъдеще, но за много повече  „мили и добри приятели”.

Пожелаваме му да съхрани тази любов!

КРУМ ЧАВДАРОВ САВОВ,  IVб клас – I място на математическото състезание ”Черноризец Храбър”

Скромен, притеснителен, лъчезарен. Това е първото впечатление, което оставя у нас срещата ни с Крум. Убеждаваме се, че сме прави в преценката си от проведения разговор. Истинско удоволствие е да го слушаш. От споделеното,че няма съмнение в това – математиката е любим предмет, до разбирането – важно е да оправдаеш очакванията, но също толкова важно е и другите да го постигнат. Изненадващо и за нас самите е, че притесненията  по време на състезания не са свързани единствено със собственото му представяне, а и с представянето на неговите съученици. Категоричен е в отговора си – не оценката е важна, удовлетворението, когато се справиш със задачата.

Благодарим за урока на Крум. Пожелаваме му да съхрани благородството си!

ИВАН ПЛАМЕНОВ ПАНЕВ, IVв клас – I място на Коледното математическо състезание

ДАНИ ГЕОРГИЕВ АНДРЕЕВ, IVв клас – I място на Коледното математическо състезание

Иван и Дани добре се познават, заедно са от детската градина. Това обяснява колко много се допълват, когато споделят това, което и ние искаме да узнаем. И двамата са убедени в едно – успехът се постига с много труд и постоянство. За тях обаче е по-важно да са доволни от себе си, после идва класирането. Успехите много им въздействат, те са причината да очакват с нетърпение следващото предизвикателство. Това не означава обаче, че несполуките ги отчайват. Напротив. Още повече ги мотивира. Много харесват в съучениците си, че си помагат, харесват още честността им. Не им допада да се търси вината в другите и да се оплакват.

И двамата си пожелават , ако има вълшебна пръчица, тя да им помогне да продължат в любимо училище след 7.клас. Наближаващите празници очакват с нетърпение не само заради подаръците, а защото ще бъдат със семействата си.

Пожелаваме им все така да ценят приятелството!

ДЕСИСЛАВА ИВАНОВА ГЕОРГИЕВА, Vа кл. – I място на литературния конкурс ”Духът на българина”

За Десислава това отличие е много ценно, защото е първо. Обича да пише, но до сега не е участвала в конкурси. Различна е гледната й точка за литературните състезания. Няма предварителна подготовка. Няма допълнителни занимания. Белият лист е предизвикателство, но то не винаги завършва с появата на стих, разказ,приказка. Необходимо е преживяване, необходимо е вдъхновение. Само когато почувства вътрешна необходимост нещо да бъде споделено, пише. Както е и при големите творци на словото. Удивително е усещането на Деси за творческия процес за нейните 11 години. Възхищава се на  героя от „Без дом”. Вярва, че човек може да се справи с всичко, ако го иска. Не одобрява прибързаните оценки и заключения.

Пожелаваме й много творчески споделяния!

МИХАИЛ МИХАЙЛОВ ДОБРЕВ, Vб клас – I място на Коледното математическо състезание

Целеустремен, отговорен, трудолюбив. Това е нашата представа за Михаил от разговора ни. Знае какво иска и го следва. Подготвя се добре не само за състезанията. Стреми се да бъде прецизен във всичко. Не за оценките и класиранията. Защото така трябва, а и защото има прекрасни примери, които го мотивират. Освен допълнителните занимания по математика и останалите учебни предмети Михаил спортува, занимава се с музика, има уроци по английски. Убеден е, че за всичко се намира време. Изявите му го доказват. Затова не приема оправданията на някои свои съученици с липсата на време. По-добре би било да са честни спрямо себе си и другите. Оценява високо толерантността и  взаимното уважение  между хората.

Пожелаваме на Михаил да следва пътя на духовността, който вече е избрал!

СИМЕОН СТОИЛОВ СТОЙЧЕВ, VIв клас – I място на математическото състезание ”Вергил Крумов”

На уговорената среща намираме Симеон философски настроен. Успява да ни убеди колко голямо е значението на математиката за всеки. Тя развива паметта и логическото мислене, помага ти да направиш подходящия избор в дадена ситуация, изгражда те като личност. Това са само част от аргументите му. А успехът не идва лесно. Цената му е много труд, постоянство, лишаване от някои любими неща. Не винаги успехът носи удовлетворение, особено в моментите, когато чувстваш, че си могъл да се справиш още по-добре. Харесва искреността у съучениците си, знае,че поздравленията за успехите му са от сърце. Добър знак за него е употребяваната често дума”извинявай”.

Пожелаваме на Симеон да следва мечтите си.

                    

ДЕСИСЛАВА СТОЙЧЕВА НЕЙКОВА, VIIа клас – I място на математическите състезания „Вергил Крумов”, „Черноризец Храбър” и Коледното математическо състезание

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ТРЕНДАФИЛОВ ,VIIа клас – I място на  математическото състезание „Вергил Крумов”

Срещата ни със седмокласниците Десислава и Георги е по-различна. За тях това е последната година, в която те представят не само себе си, но и ОУ”Отец Паисий”. За своите успехи не говорят. Разсъждават само за някои наблюдения и изводи от малкия си житейски опит.

 Състезанията  отдавна са се превърнали и за двамата в една изключителна възможност за личностно самодоказване, възможност за настойчиво търсене на решения дори когато им се струва, че нещо не достига. Те са истинско изпитание на волята да стигнеш до край. Да бъдат креативни – това е особено важно според тях във всяка едно област на знанието. Затова много ценят иновативните форми на обучение.

Във взаимоотношенията между хората ценят чувството за отговорност. Не одобряват самонадеяността и самовлюбеността. Предизвикателствата на нашето съвремие са много и за да се впишем пълноценно, не трябва да се задоволяваме с постигнатото.

Макар Десислава да е определяна от съученици и преподаватели като” Математик” на училището , защото  е доказала през годините верността на това определение, не доловихме в поведението й нито нотка на показност. Изразявайки възторга си от постиженията на математиците в международни състезания Деси споделя, че за съжаление няма шанс да попадне в националния отбор, има по-добри. В духа на Алеко Константинов бихме казали: ”Не се знай!”/”До Чикаго и назад”/.

Пожелаваме на Деси и Георги да постигнат мечтите си! Вярваме, че го могат!

     Пожелаваме на Успелите и на всички ученици,  учители, приятели на училището една вълшебна Коледа! Нека светлината озарява душите и сърцата!                          

     За Вас работиха шестокласниците: Мирела, Мерлин, Йоана, Валерия, Ивона, Денина, Ния, Мартина,Преслава, Гергана ,Силвена, Мила, Сиана, Симеон, Кристиана, Магдалена                                                                                         

Клуб”Любословие”

Прочетено 2569 пъти

Основно училище