Ти си тук Начало Новини ПЪРВО МЯСТО ЗА ученици от 1 "а" клас
Прием в 1 класза учебната 2019-2020Маршрутно разписаниевижте повечеБланка молбаза отсъствие до 3 дниБланка молбаза отсъстие до 7 дниКалендарза учебната 2018-2019 годинаПрием след 7 класучебна 2019-2020

ПЪРВО МЯСТО ЗА ученици от 1 "а" клас

print
email

в Детското научно изложение "Децата създават наука" с проекта си "Сребърна моли: Помогнете ми!"


За пръв път в България, по повод Деня на детето се проведе Детско Научно Изложение „Децата създават наука”, гр. Добрич. Събитието се организира от Департамент за модерни обучителни методи към ВУМ и гимназия „Райко Цончев“ в града и се състоя в периода 1-2 юни 2015 г. в сградата на висшето училище. Изложението „Децата създават наука” има за цел да вдъхнови малките ученици за научна дейност и да покаже, че провеждането на научен експеримент може да бъде забавно, вълнуващо и различно. Инициативата е насочена към развиване на наблюдателност, на умения за експериментиране и за описание на получените резултати у подрастващите от най-ранна възраст.

Провеждането на експеримент цели да отключи интереса на децата към научното изследване и да им помогне да развият новаторските си идеи.„Децата създават наука“ има състезателен характер.

В рамките на първия ден на Изложението за участниците бяха организирани различни форми на предприемаческа дейност в сферата на изкуство, туризъм, образование и спорт - Ден на Малкия Изобретател (за първа възрастова група) и Ден на Младия Предприемач (за втора възрастова група). През втория ден изследователските екипи демонстрираха и презентираха проведеното изследване върху проблем в едно от следните направления: земя, въздух, вода, слънце и живот на планетата. Проектът на първи „А“ клас, ОУ „Отец Паисий“ гр.Силистра „Сребърна моли: „Помогнете ми!“, с ръководител Галина Димитрова, класен ръководител на класа, от който е екипът, беше класиран на първо място в първа възрастова група. Научният експеримент под заглавие ще бъде публикувани като детска научна статия в Първа Детска научна енциклопедия „Земята, водата, въздухът и животът на нашата планета“.

Екипът – Изабела и Ромина Цанкови, Дария Нотева, Мила Ненчева и Василена Еленчева – покориха журито и зрителите с непринуденост, компетентност и чудесно представяне. 
Децата получиха награда- Уикенд в к.к. Албена.

Изказваме благодарност към научния ръководител на проекта- Веселка Цавкова, главен асистент в ЕС „Сребърна“- ИБЕИ – БАН (Екологична станция – Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания), хидробиолог.
Благодарим за подкрепата и на ОДК гр. Силистра в лицето на г-жа Маринова и г-жа Ковачева за оказаното съдействие.

Прочетено 3072 пъти

Основно училище