Ти си тук Начало Проект "Твоят час" Проект "Твоят час" 2016-2017 Две публични изяви на групите по обучителни затруднения през м. април 2017

Две публични изяви на групите по обучителни затруднения през м. април 2017

print
email

26.04.2017

                                                     

            Темата на математическата група беше "Математиката е навсякъде". По време на публичната изява всички ученици с помощта на ръководителя г-жа Гергана Добрева си припомниха и доказаха защо математиката е за всеки. Доказаха, че са получили нови знания по време на присъствието си в заниманията по проекта. Имаха възможност да слушат музиката на числото "пи", разполагаха с работен лист и успяха да изработят модели на изучаваните тема - призма, пирамида, цилиндър и конус. В края на изявата бяха раздадени поощрителни награди на всички участници.  

            Представителната изява на клуб "Знам и мога", на която присъстваха участници и от другите клубове, се проведе при изключителен интерес. Всички присъстващи взеха участие в занятието, в което занимателните задачи бяха съчетани с обучителна насоченост. Гатанките, играта "Аз знам", състезанието "Аз мога", любопитните факти, кръстословицата създадоха емоционална и творческа атмосфера.

            Споделеното по темата "Какво успях в Знам и мога" налага извода, че занятията по проекта "Твоят час" имат своето място в извънучилищната дейност. Така учителят има възможност да надгражда усвоеното, съобразно възможностите на учениците. Това е начин за мотивация за работа и повишаване на увереността и самочувствието им да се справят в друга среда, да изявяват себе си и да бъдат активна страна на учебния процес.

 

Прочетено 378 пъти

Основно училище