Ти си тук Начало Проект "Твоят час" Проект "Твоят час" 2016-2017 Две публични изяви на клуб "Безопасност на движението - приложно колоездене" през м. май
Прием в 1 класза учебната 2019-2020Маршрутно разписаниевижте повечеБланка молбаза отсъствие до 3 дниБланка молбаза отсъстие до 7 дниКалендарза учебната 2018-2019 годинаПрием след 7 класучебна 2019-2020

Две публични изяви на клуб "Безопасност на движението - приложно колоездене" през м. май

print
email

12.05.2017

                                  

         Съгласно тематичния план на тази група по интерси, на 12 май в двора на училище «Отец Паисий» - Силистра се проведе демонстративно състезание по майсторско управление на велосипед. В него взеха участие много ученици от 3, 4 и 5 клас. Беше им дадено правото да пробват своите възможности с велосипеда. Особено активни бяха децата от 5. клас, за които основна тема на годината в учебния план по безопасност на движението е велосипеда. Доста от тях изявиха желание да се включат в клуба през следващата година. Особено атрактивно за всички деца се оказа изпълнението на най-добрите в клуба – Антонио Минев, Кристиян Христов, Ива Костова, Михаил и Ангел Калинови.

            През този месец участниците в клуб «Безопасност на движението – приложно колоездене» взеха участие и в Републиканското състезание по приложно колоездене, което се проведе в гр.Ботевград. На това голямо състезание участваха отбори от градовете Монтана, Етрополе, Берковица, Ботевград, Челопеч, Пирдоп, Първомай. Около 70 деца взеха участие в състезанието и се надяваха на медали. Възпитаниците на ръководителя на клуба Димитър Стойчев спечелиха един златен, един сребърен, един бронзов медали и едно 6. място.

След завръщането си в града, децата се срещнаха с кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, който ги поздрави за чудесния успех на националното състезание.

    

 

Прочетено 476 пъти

Основно училище