Ти си тук Начало Проект "Твоят час" Проект "Твоят час" 2016-2017 Клуб "Интерактивен летен лагер за малки изследователи" - дейности през м.юни 2017

Клуб "Интерактивен летен лагер за малки изследователи" - дейности през м.юни 2017

print
email

24.06.2017

   

          Дейността на групата се проведе изцяло през м. юни 2017 г. и наистина се превърна в летен лагер, в който чрез интерактивни методи децата научиха много нови и любопитни неща за теми като готварство, изкуство, рисуване върху текстил, компютърно програмиране и роботика и др. Успяха да посетят свои връстници в гр.Шумен, а след това и Мадарския конник в гр.Мадара.

         Публичните изяви на клуба бяха две и се проведоха на 13 и 24 юни, след което дейността приключи с раздаване на сертификати, любезно предоставени от МОН.

         Първата публична изява беше на тема: „Презентиране на голямата книга с шедьоври“. Учениците представиха изработена от тях Голяма Готварска книга с шедьоври  и любими рецепти на семействата им. Направиха колажи и рисунки към рецептите. Прочетоха своите предложения и избраха начина за подреждането им в книгата.

         Презентираха начини на изработване на рецептите и тънкости при приготвянето на изделията. Обсъдихме как се празнува рожден ден и колко степенно меню биха предложили, за да посрещнат гостите си. Празникът беше разигран и предложенията за почерпка бяха: пица, сок, бонбони и торта. Разиграха събитието и поднесоха поздравления на рожденик.

         Втората публична изява бе на тема: „Подготовка за рисуване върху текстил – снемане на рисунка, копиране върху тениска, оцветяване и подсушаване“. Учениците разгледаха описанието за използване на текстилни бои, направиха проект за рисунка върху плат, пренесоха изображенията върху плата, оцветиха изработените изображения и оставиха плата да изсъхне. Родителите се включиха в дейностите на групата, като помагаха при изработването на рисунките.

Прочетено 149 пъти

Основно училище