Ти си тук Начало Проект "Твоят час" Проект "Твоят час" 2016-2017 Клуб "Работилничка за чудеса" проведе своите дейности през м.юни 2017

Клуб "Работилничка за чудеса" проведе своите дейности през м.юни 2017

print
email

25.03.2017

    

        Клуб „Работилничка за чудеса“ проведе две публични изяви през м. юни, когато се осъществиха и всички часове. Първата публична изява на тема „Кукли от хартия и текстил“ се проведе на 8-ми юни. Учениците от групата избраха като тема на занятието приказката „Червената шапчица“ на Шарл Перо. След прочит на приказката обсъдиха съдържанието,  епизодите и героите. Разпределиха задачите на групи от 4-5 души по подготовката, избора на материали, художественото оформление на декорите и същинското изпълнение на куклите за кукления театър. Първоначално с техника рисуване и апликиране изработиха хартиени кукли на героите и ги прикачиха към дървени дръжки. Така всеки един от тях можеше да се включи в драматизацията. С общи усилия , работейки екипно, изработиха от текстил върху поставка от бутилка, 3D кукли на героите. Направиха от кашон сцена и декори за представлението. В последния етап от занятието драматизираха приказката. Разиграха сцени “Бърканици в приказките“ с помощта на професионални кукли от фонда на училището.

       Втората публична изява беше на тема „Ваза. Декорация с домашен пластилин, цветни камъчета и пайети“ и се проведе на 16 юни. Учениците изготвиха проект за украса на ваза за сухи цветя. С фантазия и сръчност те украсиха своите изделия ( буркани и стъклени бутилки ) с домашен пластелин, полимерна глина, ширити, пайети и синци и ги превърнаха в истински произведения на изкуството. Сами стигнаха до идеята, че всеки отпадъчен продукт бихме могли да превърнем в полезна и красива вещ и да зарадваме своите близки и приятели.

Прочетено 106 пъти

Основно училище