Ти си тук Начало Проект "Твоят час" Проект "Твоят час" 2016-2017 Клубовете "Здрави и щастливи" и "Здравословни игри под дъгата" с по пет публични изяви през м.юни 2017

Клубовете "Здрави и щастливи" и "Здравословни игри под дъгата" с по пет публични изяви през м.юни 2017

print
email

23.06.2017

   

      Много публични изяви съпътстваха дейността на клубовете „Здрави и щастливи“ и „Здравословни игри под дъгата“. В пет различни дни децата от клубовете развихриха своето въображение и знания. За да сътворят страхотни изделия, хляб, здравословни сандвичи, дрехи от отпадъчни материали и др. Първата изява започна много ентусиазирано с Виртуално пътешествие до резервата Сребърна. Родител в една от групите запозна децата с флората и фауната чрез разказ и филм. Игрите като“Пеликански лов“, „Открий разликите“ бяха много забавни за децата.

     На следващата изява децата правиха здравословни сандвичи, защото е важно не само учениците да придобиват знания, но и умения, които да използват в реалния живот. Затова предварително децата бяха запознати с видовете и значението на здравословните санвичи чрез интересна презентация на ръководителя на групата. В деня на дейностите учениците от групата изработиха богати по разнообразие и съдържание сандвичи. Всичко това бе презентирано пред гостите. Много от тях вкусиха от красивите сандвичи.

     Друга дейност беше „Театър на зеленчуците“. От картон децата изработиха зеленчуци. Разделиха се на групи съставиха диалози между зеленчуци. Обясниха полезните качества и предимствата. Изиграха сценка между полезни и вредни храни. Диалогът бе за наличието на витамини и тяхната полза за хората. Обясниха  как трябва да се сготви и похапне вкусно,защото добрата храна дава сили. Измислените истории будеха смях с имена като Дон Домат, Лукчо, леля Зелка, Морковчо. Героите разказваха за своите пътешествия и смели планове. Всичко това се случи на тих фон от детски  песни за зеленчуците. В последствие, от голямото разнообразие на плодове и зеленчуци учениците направиха плодови и зеленчукови салати. За плодовите салати освен плодове бяха използвани различни видове семена, ядки и сметана. За салатите –зеленчуци, зехтин, ядки, дресинг и малко сол. Децата изработиха проект за реклама на плодове и зеленчуци.

      Насърчени да творят, малките дизайнери с удоволствие изработиха шапки, домино и облекла от найлонови чували, с които демонстрираха умения и чувство за хумор. На публичната изява „Модно ревю – презентация на дейностите“  всички участници презентираха всичко, което е изработено по време на занятията през целия период. Получиха грамоти за положеното старание и трудолюбие, специално изработени от МОН и предоставени на училището.

      Децата научиха много. Бяха изключително мотивирани в часовете по дейности. Знаят кои храни са здравословни и кои нездравословни. Убедиха се, че спортът, игрите, разходките на открито и здравословното хранене са много важни, за да растат здрави,силни и щастливи. Чрез тези дейности децата от първи клас се опознаха по-добре и се сформира един прекрасен колектив.

Снимки от дейността на клуб "Здрави и щастливи"

Снимки от дейността на клуб "Здравословни игри под дъгата"

Прочетено 194 пъти

Основно училище