Ти си тук Начало Проект "Твоят час" Проект "Твоят час" 2016-2017 Клуб "Живея здравословно" проведе дейността си през юни 2017

Клуб "Живея здравословно" проведе дейността си през юни 2017

print
email

23.06.2017

    

            Клуб „Живея здравословно“ започна своята работа като лятно училище и проведе своите дейности през целия месец юни. Проведени бяха две публични изяви. Първата от тях бе на тема:  „Храната. Традиции в България. С какво се хранят хората по света“  Всички ученици се разпределиха по групи и потърсиха информация за традиционните кухни на България, Турция, Италия и Япония.

           Занятието започна с дефинирането на понятието „храна” от децата, с любопитни факти за хранителните навици на хората от различните континенти, представени от учителя.

           Децата споделиха  проучванията си по темата. С презентация ръководителят на групата представи приноса на отделните държави към световната кухня.

           Втората публична изява се проведе на 23 юни и бе на тема: Зная ли повече“. Занятието започна с игра, с която учениците изразиха впечатленията си от дейността по проекта. Всички изразиха задоволство от проведените занятия.

         Децата се разпределиха по групи и споделиха по теми какво са научили. Всяка група имаше различна тема, а именно: „Здравословно хранене”, „Лична хигиена”, „Здрави зъби”, Домашни любимци”. Тяхното мнение беше онагледено и с презентации.

Прочетено 141 пъти

Основно училище