Ти си тук Начало Проект "Твоят час" Проект "Твоят час" 2016-2017 Публични дейности в клуб "За да сме здрави" се проведоха през м.юни 2017
Прием в 1 класза учебната 2019-2020Маршрутно разписаниевижте повечеБланка молбаза отсъствие до 3 дниБланка молбаза отсъстие до 7 дниКалендарза учебната 2018-2019 годинаПрием след 7 класучебна 2019-2020

Публични дейности в клуб "За да сме здрави" се проведоха през м.юни 2017

print
email

23.06.2017

   

        И клуб „За да сме здрави“ премина като лято училище за децата от втори клас в училище „Отец Паисий“ – Силистра. Публичните изяви бяха две и се проведоха на 15.06 и 23.06. Първата тема беше „Храната. Традиции в България. С какво се хранят хората по света“ На учениците предварително беше поставена задача да намерят информация за традициите в храненето на хората от България, Италия, Турция и Япония. Разделянето на групи стана според желанието на децата.

      Занятието започна с предварително подготвена от ръководителя презентация , съдържаща любопитни факти за хранителните навици на хората от различните континенти и връзката на тези навици със значими здравословни проблеми на съвременния човек.

      Децата по групи споделиха  проучванията си по темата. С презентация ръководителят представи приноса на отделните държави към световната кухня.

      На 23 юни се проведе и втората публична изява на клуба на тема „Зная повече“. Учениците работиха по групи. На всяка група бяха раздадени работни листове със задачи, включващи основни знания по темите от плана за работа по проекта.

      В едната група децата трябваше да направят меню за закуска, обяд, вечеря и междинни хранения , като изберат подходящи ястия, предложени във вид на изображения на втората страница от работните листове, а също и се аргументират за невключването в менюто на други.

       Учениците от втората група писаха правила, свързани с личната хигиена, обясниха значението на хигиената за здравето на човека.

       В третата група отделихме специално внимание на грижата за зъбите и устната кухина.

       Задачите на учениците в четвъртата група бяха свързани с грижите за домашните любимци – да са обгрижени , но и да не са заплаха за здравето ни.

Прочетено 388 пъти

Основно училище