Ти си тук Начало Проект "Твоят час" Проект "Твоят час" 2017-2018 "Тестови задачи - формат на НВО"
Прием в 1 класза учебната 2019-2020Маршрутно разписаниевижте повечеБланка молбаза отсъствие до 3 дниБланка молбаза отсъстие до 7 дниКалендарза учебната 2018-2019 годинаПрием след 7 класучебна 2019-2020

"Тестови задачи - формат на НВО"

print
email

публична изява, 15.05.2018

 

На 15 май се проведе представителната изява на клуб ”Знам и мога”. Бяха поканени да присъстват родители, съученици, преподаватели. Занятието имаше състезателен характер. Проведе се в три кръга, а журито бе от седмокласници.

Предвид наименованието на клуба, на участниците бе предоставена възможността да си изберат по пет задачи от предложения тест, които със сигурност ще изпълнят. В голямата си част се справиха с повече от задачите, грешките бяха при задачите с разбиране и някои литературни задачи. Вторият кръг изискваше да редактират текст с допуснати грешки. От предвидените за разпознаване 12 на брой грешки, някои ученици разпознаха по 5, други – 6, един ученик стигна да 9. Третият кръг бе проведен под надслова: ”Знаем и можем”. Учениците бяха разделени по групи и за определено време трябваше да проверят дали фиксираните отговори са верни или грешни. Една от групите, в която бяха включени участници с по-добри възможности, се справи за кратко време, но допусна грешки. Някои срещнаха затруднение и успяха да се справят само с част от задачите.

Занятието имаше мотивираща цел, необходимо условие за предстоящото НВО. Учениците приключиха по-уверени, че предстоящото изпитание не е непреодолимо и от тях самите зависи успеваемостта. 

Прочетено 90 пъти

Основно училище