Една от задачите на този  ден е да ни напомни, че храната е един от основните фактори за нормално физическо и психическо развитие на човека. Тя трябва да задоволява нуждите на организма от енергия и градивни вещества, както и да осигурява добро здраве.

Време е да се обърнем към традициите, ако искаме да сме здрави

Иначе казано време е да се обърнем към традициите, ако искаме да сме здрави и да се наслаждаваме от храната. През пролетта – зеленолистни зеленчуци и супи, през лятото салати, ястия, в които има много зеленчуци, есента – последните плодове и зеленчуци, полезни корени и ядки.

Шестокласниците от клуб „Приятели на природата“ изработиха постер „Оздравителна терапия с ябълки“ , с който показаха полезността на плода, най – характерен за нашите географски ширини.

Жаси от 5а клас с  актрактивен букет от зърнени храни подкрепи идеята за отбелязване на Световния ден на прехраната в училище.

Спазвайте най-важните правила за здравословен начин на живот, на които се спряха нашите ученици.

Здравословното хранене е начин на живот! Здравословното хранене е „подправката”, която ти дава възможност да се насладиш максимално на това да бъдеш в добра форма, да се чувстваш силен, жизнен и здрав!