➡️През учебната 2021/2022 година през месец май се проведе международна олимпиада по Scratch, в която се включват много страни от цял свят в различни възрастови групи.

➡️ Олимпиадата се провежда на два етапа: 1-ви етап се състезават отбори само от съответната страна, а на втория етап се състезават само тези, които са касирани на първите три. 🖱 Петър Синигеров от 3-ти клас се класира на 2-ро място от българския отбор и получи сребърен медал и диплом за много доброто си представяне, а останалите участници 🖱 Атилла и 🖱 Илкай, които бяха класиране съответно на 7-мо и 9-то място – сертификати.

➡️ Втория етап се проведе в края на септември 2022г. този етап се провежда на 2 нива: 1-во ниво – решаване на тест и 2-ро ниво – създаване на проект по зададена тема. За съжаление, поради заболяване, Петър не успя да се участва и да представи нашето училище.

➡️ В края на септември 2022 г. се проведе международно състеание по програмиране със Scratch с организатори от Румъния. В него взеха участие 388 участници от 52 държави във възрастова група 9-10 години.

➡️ За първи път се включиха и ученици от ОУ „Отец Паисий“ – Силистра. На него 💻 Атилла Матем се класира на 90 място, 💻 Петър Синигеров на 86, а Симона Господинова – 125, а от българския отбор Атилла е на първо място, Петър на трето и Симона на 4-то място.

➡️ В края на месец октомври се проведе Национално състезание за компютърна рисунка на тема „Морето, морето, морето…“, организирано от ОДК-Варна. На него се явиха над 68 участници от цялата стана. На първо място във възрастова група 1-4 клас се класира ⌨️ Атилла Матем и получи плакет и диплом за отличното си представяне.

➡️ В периода 2-4 декември в град София се проведе XI Национален есенен турнир по информационни технологии Джон Атанасов по патронажа на МОН, РУО – гр. София, НПМГ „Акад. Л. Чакалов“. За първи път в него имаше участник от ОУ „Отец Паисий“ – Силистра – 🖥 Христо Ивелинов Георгиев от 6б клас, който с представи с изследователски проект на тема „…и столетно, и младо, и вечно…“ посветен на 161 годишнината на училището. Проектът представлява електронната книга за училището и се състезаваше в раздел мултимедийни проекти с още 40 продукта. Христо Георгиев мереше сили и умения с представители на математически и частни училища и се представи достйно като се класира на 10 място само на 13 точки от победителя от ППМГ „Гео Милев“ – Стара Загора.📌