Силистра беше домакин на Националния кръг на олимпиадата по гражданско образование, който се проведе в периода 28-30 април.

До финалния етап бяха допуснати 3 момичета от ОУ „Отец Паисий“ – Силистра. В първа възрастова група 1-4 клас сред първите 10 ученици се класира Катина Велкова от 3. Б клас. Тя представи проект на тема „Рецепта за усмивки“ и в крайното класиране зае 9-то място. Нейн ръководител е София Добрева – учител в начален етап.

Във втора възрастова група бяха класирани за национален кръг 2 проекта. Първият е на Блага Димова от 5 А клас на тема „В сигурни ръце“, който разглежда темата за осиновяването. На областния кръг Блага се нареди на трето място, но след представянето на проекта пред националната комисия вчера, се класира на второ място в окончателното подреждане на местата.

Достойно представяне и на втория проект на Вяра Тодорова от 5 А клас. Нейната тема „Яко е да си еко“ разглежда идеята за промяната на нагласите при учениците за необходимостта от разделно събиране на отпадъците. За представянето си тя беше заложила на атрактивна визия – рокла от найлонови торбички, което впечатли комисията. Във финалното класиране Вяра се нареди на 8-мо място и с гордост представи училището си и град Силистра.

Ръководител на Блага и Вяра е Венеция Стоянова – учител в прогимназиален етап.

Специални благодарности за всички, които подпомогнаха проектите на трите момичета: г-жа Галя Стоянова – класен ръководител на 5 А клас, г-жа Галина Димитрова – бивш класен ръководител на момичетата от 1 до 4 клас, представителите на Ученическия съвет, както и на родителите на децата, които бяха неотлъчно до тях.

Пожелаваме на учениците и техните ръководители нови успехи!