📜На 27.10.2023 г. Основно училище „Отец Паисий“ отбелязва своя патронен празник.

⚜️Училище с име на Отец!
⚜️Един от първите будители – Паисий Хилендарски.
⚜️Този, който призовава: „четете, да знайте…“, в чийто думи се изразява силният дух на българина – мислител, далновидец и просветител.

👉162 години Основно училище „Отец Паисий“ е част от просветното дело на град Силистра. Училище с минало, традиции и богато на спомени! Училище, което е дало образование на поколения силистренци.

🎈Ученици, учители, родители и гости се насладиха на богата празнична програма от стихове, песни и с участието на прекрасните танцьори от 🪧 ансамбъл“ Ритъм“ с ръководител Росен Атанасов.

В своето слово г-жа Галя Илиева, директор на ОУ „Отец Паисий“ изказа признателност и уважение към всички ученици, учители, родители и приятели на Основно училище „Отец Паисий“, които са оставили диря в 📜162-годишната история на училището и продължават да работят всеотдайно за издигане на авторитета на най- старото и емблематично училище на град Силистра.

👉Награди получиха участниците от конкурса за ✍️ краснопис за препис на откъс от История славянобългарска и спортните турнири, проведени във връзка с патронния празник на училището.

Поздравления училището получи от ⚜️кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов.

В чест на патронния празник на ОУ “ Отец Паисий „и на Деня на народните будители, нашите първокласници участваха във викторина, свързана с живота на нашия патрон и делото на народните будители. В зала ⚜️“Диоген Вичев“⚜️ на РБ „Партерний Павлович“ децата рецитираха „Аз съм българче“, коментираха и отговаряха на въпроси. А за знанията получиха много 🎁 награди и бонбони. Първокласниците даказаха, че знаят своя патрон, род и пазят българския език. С гордост можем да ги назовем млади будители – потомци на Паисий!

👉 Във викторината „Познавам ли историята на моето училище“ се включиха учениците от пети клас.

Празникът продължи с ателиета за рисуване и празнични хора.