ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ФИРМА „ФАЗЕРЛЕС“

На 14.12.2023 г. коледарчета от ОУ „Отец Паисий“ с ръководител Дарина Панова посетиха фирма „Фазерлес“ АД – Силистра, за да коледуват за здраве и берекет през следващата 2024 година. Пяха и наричаха благопожелания към ръководството и служителите на производственото предприятие.

В отговор на блестящото им представяне децата бяха възнаградени с коледни подаръци от сърце.

Изразяваме благодарността си за сърдечния прием от страна на домакините!

ПОСЕЩЕНИЕ В ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ

На 18.12.2023 г. Коледарска група от ОУ “Отец Паисий” отправи благопожелания към ръководството и служителите на общината. Зам.-кметът г-н Стилиян Стойчев и секретарят г-н Ростислав Павлов ги дариха с питка и лакомства.

ПОСЕЩЕНИЕ В ФИРМИТЕ „ЕЛИКА ПРОЦЕСИНГ“ ООД И „ЕЛИКА ЯРД“ ООД

☃️На 18.12.2023 г. малките коледари от ОУ „Отец Паисий“ огласиха коридорите на производствените предприятия с песни и наричания за здраве и берекет.

✨Домакините ги дариха с лакомства и пожелания за здраве!

🎄Благодарност към домакините за сърдечния прием!

ПОСЕЩЕНИЕ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

19.12.2023 г.

Ученици от трети „б“ клас на Основно училище „Отец Паисий“ с класен ръководител Дарина Панова гостуваха с коледарски програми в Областна администрация Силистра.

Те бяха посрещнати от екипа служители на държавната власт начело с областния управител Минчо Йорданов и заместник-областния управител Илиян Великов. Коледарчетата рецитираха стихове и пяха песни, свързани с предстоящия празник.

За своето усърдие те бяха наградени, според народната традиция, с „пита с парà“, както и с индивидуални подаръци.

Информация и снимки: Профил на Йордан Георгиев във facebook 

ПОСЕЩЕНИЕ В ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПЕЙО ЯВОРОВ“ – СИЛИСТРА

20.12.2023 г.

На Игнажден на прага на Езикова гимназия и на прага на Коледа дойдоха добри гости. Тъмни нощи пребродили, път пътували, коледари ОУ ”Отец Паисий”, по покана на Ученическия съвет и неговия председател Ния Атанасова, огласиха къщата на Езикова гимназия.

Звъннаха детските гласове на третокласниците от 3. Б клас с ръководител Дарина Панова. Звъннаха, разтвориха “ясното небе” на очакването и по лицата на наобиколилите ги гимназисти изгряха усмивки, изгряха пожелаваните от децата звезди на Доброто.

Наричаха коледарите – в духа на народната традиция. “Ставайте, на глави , на крака…на геги се подпрете…” . На глави и на крака, с умове и сърца, потропваха в тон с гегите на гостите и ученици, и учители от гимназията. Кой да отвори сърцата така, както ще го направят децата? Кой да е по-желан гост в голямата къща на Езикова гимназия, освен детето, което да донесе Благата вест? С благослов и пожелание, както подобава, отвърна и стопанинът на ЕГ, Магдалена Атанасова, и изпрати коледарите в “добрия им път” – към други добри домове и други добри хора.

След тях други добри хора извиха народни хора, за да осветят празника и да продължат магията на гостите.

Танцьорите от клуба “Танцувай с мен” с ръководител Севденка Петрова изправиха отново на “крака и глави” публиката и отговориха с танци на пожеланията на коледарите. Каквото “полази” на Игнажден, това ще е цяла година. В ЕГ ще е “берекет”, защото това ни пожелаха на тръгване третокласниците.

Попитахме ги що е то. “Шестици, много шестици” – извикаха децата. “И здраве!” И здраве. Да бъде, дружина! – ще кажем и ние. Да бъде! Каквото прекрачи на този ден прага, то да ни грее – като слънцето от коледната пита – цяла година. Да бъде, дружина! Да бъде!

Текст: Грациела Солакова / ЕГ „Пейо Яворов“/;

Снимки: страница на ЕГ „П. Яворов“ – Силистра във facebook

ПОСЕЩЕНИЕ В НОИ – СИЛИСТРА

21.12.2023 г.

✨Коледарчетата от ОУ „Отец Паисий“, гр. Силистра огласиха и коридорите на НОИ – Силистра.

☃️Пяха и наричаха за здраве и берекет. Домакините ги дариха с пита и подаръци 🎁. Пожелаха им здраве и успехи!

🏫Благодарим на домакините!

ПОСЕЩЕНИЕ В БАНКА ОББ – СИЛИСТРА

21.12.2023 г.

🎄На 21.12.2023 г. за здраве и берекет през новата 2024 година в ОББ – Силистра пяха и наричаха малките коледари от ОУ „Отец Паисий“ с ръководител Дарина Панова✨.

✨С много коледно настроение заредиха служителите от ОББ – Силистра, които им подариха много лакомства. 

🏘 Благодарим на ОББ – Силистра за домакинството!